Champions League spelen, maar toch ontevreden: Kinderlijk teleurgesteld

Champions League spelen, maar toch ontevreden: "Kinderlijk teleurgesteld"

26-08-2016 16:01
7

De Champions League spelen, is voor een Europese club het hoogst haalbare. Bij Club Brugge waren ze dan ook laaiend enthousiast toen ze zich voor het kampioenenbal kwalificeerden. Maar de Brugse voorzitter Bart Verhaeghe is toch niet heel tevreden. 

Uiteraard is de sterke man van Blauw-Zwart opgetogen dat zijn club mag meestrijden met de grootste Europese clubs. Maar met Leicester, Porto en Kopenhagen treft Club Brugge niet meteen de crème de la crème van het Europese toneel. "Ik ben supporter van Barcelona. Ik had dolgraag tegen hen gespeeld. Toen we die groep misliepen, was en ben ik nog steeds kinderlijk teleurgesteld. En je kunt wel zeggen dat we telkens een pandoering riskeerden, maar dan hadden tenminste eens in Camp Nou en in het Etihad Stadium gestaan", aldus Verhaeghe in Het Laatste Nieuws

Maar van onderschatting wil Verhaeghe niet weten. "Leicester en Porto zijn verdorie sterke ploegen. Ik hoor hier en daar al vanuit België dat de groep 'haalbaar' is, maar dan moeten die mensen toch eens dieper de ploegen analyseren. Ik hoop dat de spelers hun kop ervoor leggen. Je bent pas een ware kampioen als je het succes kunt bevestigen. Als voorzitter sluit ik mij aan bij de kritiek van onze trainer op de nederlaag in Kortrijk."