AA Gent laat Kums slecht gaan als aan één voorwaarde wordt voldaan

AA Gent laat Kums slecht gaan als aan één voorwaarde wordt voldaan

25-08-2016 17:15

Sven Kums staat op het punt AA Gent te verlaten. Toch moet de middenvelder nog even geduld hebben. De Buffalo’s laten hem niet vertrekken zolang ze geen vervanger voor Kums hebben.

Via de makelaar van Kums weet AA Gent dat het Engelse Watford tien miljoen euro wil betalen voor Kums. De ploeg uit de Premier League gaat hem wel meteen verhuren aan het Italiaanse Udinese.

"Het is een combinatie van Watford en Udinese aan de ene kant, maar wat mij betreft staat ook dit voorstel nog niet heel concreet op papier. Het is voor mij nog een beetje een vogel in de lucht", aldus Ivan De Witte tegenover Sportwereld.

"Daarnaast moeten we ook eens naar de speler zelf luisteren. Hij heeft al meermaals gezegd dat hij heel graag in Gent is, en moet zich ook financieel kunnen vinden in de club. Voor mij is het een vraagteken of hij de stap zelf wil zetten."

Tijdspanne
De voorzitter van AA Gent zal Kums niet zomaar laten gaan. "Als we in een tijdspanne komen waarop we geen degelijke vervanging kunnen voorzien, dan zal de club nee zeggen. We zullen zorgen dat de club niet verzwakt en pas ja zeggen als we alsnog een vervanger kunnen vinden. Dat is een voorwaarde, ja."

"Een deadline ga ik daar niet voor stellen. Of dat verdedigbaar is tegenover de speler, die nu misschien al met zijn hoofd elders zit? Wij hebben dat zo afgesproken."