Weiler en Martinez proberen iets speciaals te doen bij de Rode Duivels

Weiler en Martinez proberen "iets speciaals" te doen bij de Rode Duivels

25-08-2016 15:55

Johan Walem is terug van weggeweest. De coach staat terug aan het roer van de Belgische beloften. Niet onder Marc Wilmots, maar bondscoach Roberto Martinez. De twee kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden. Ze hebben zelfs al een toekomstplan in gedachten.

Martinez en Walem hebben al met elkaar gesproken. De 'nieuwe' beloftencoach is onder de indruk van de Spanjaard. "Het eerste gesprek was méér dan positief, anders zat ik hier nu niet", vertelt Walem in Het Laatste Nieuws. "Hij werkte in het buitenland en heeft ervaring - dat mogen we niet negeren. Ik kan veel van hem leren."

Het duo denkt op dezelfde manier over voetbal. "Martínez staat voor aanvallend voetbal, net als ik. Maar het gaat over het totaalplaatje: hij is enthousiast, vlot, gemotiveerd. En bovenal trots om in België te zijn. Ik verwacht dat hij zijn stempel zal drukken op de jeugdwerking. Met alle stafleden over alle teams samen zullen we proberen iets speciaals te doen."

Dat speciale zal ooit voor de WK-eindwinst moeten zorgen. Althans, dat hoopt Martinez toch. Walem gelooft dat dat kan. "Hij legt de lat hoog. Ambitie is goed, het maakt dat je veeleisend bent voor je omgeving. Voetbal speel je om te winnen. Niet om te verliezen", besluit Walem.