Bond krijgt stevige kritiek na beslissing: Onschuldige fans worden gestraft

Bond krijgt stevige kritiek na beslissing: "Onschuldige fans worden gestraft"

08-08-2016 15:40

De wedstrijd tussen Standard en Sint-Truiden (2-0) van zaterdag werd zonder fans gespeeld. Een beslissing nadat enkele Standard-supporters over de schreef gingen tegen Charleroi. Maar daar komt een pak kritiek op.

"Het was een wedstrijd zonder fans en hopelijk hoeft dat nooit meer te gebeuren. De bond moest een sterk signaal geven na de incidenten van vorig seizoen, maar ik weet niet of dit het goeie was", vertelt journalist Bert Sterckx aan Sporza. "Je hebt zonder publiek nooit het gevoel dat het een échte match is, al maakten de reacties van de Luikse fans achter de tribune bij het grote scherm nog het een en het ander goed."

"Zij die vorig jaar vuurpijlen gooiden in Charleroi, zullen volgende week waarschijnlijk ook weer in het stadion zitten en misschien opnieuw vuur ontsteken of voetzoekers laten ontploffen. Zij moeten aangepakt worden. Daar moeten de clubs en de organiserende machten nog meer werk van maken als ze echt willen dat dit stopt. Nu worden tienduizenden onschuldige fans gestraft, die van Luik, maar ook die van Sint-Truiden. Alleen maar verliezers dus, en dat kan niet de bedoeling zijn."