Boskamp is kritisch: ''Onzin, De Vlieger. Anderlecht moet áltijd klaar zijn''

Boskamp is kritisch: ''Onzin, De Vlieger. Anderlecht moet áltijd klaar zijn''

29-07-2016 10:20

Anderlecht speelde dinsdagavond op bezoek bij het Russische Rostov FK de eerste match in de Champions League-voorronde: 2-2. Herman Van Holsbeeck liet eerder weten dat kwalificatie voor de groepsfase geen prioriteit is. Tot grote verbazing van enkele analisten.

Johan Boskamp, Geert De Vlieger en Gilles De Bilde blikten voor Het Nieuwsblad samen vooruit op het nieuwe seizoen. De Vlieger is van mening dat Anderlecht nog tijd heeft om klaar te geraken. ''Alleen een nieuwe coach zal het probleem van Anderlecht niet oplossen. Maar goed, eigenlijk begint de voorbereiding pas eind augustus, wanneer alle versterkingen binnen zijn'', aldus de ex-doelman.

Johan Boskamp is het volledig met hem oneens. ''Onzin, De Vlieger. Jullie hebben toch zelf bij Anderlecht gespeeld? Anderlecht moet áltijd klaar zijn.'' De Nederlander krijgt bijval van De Bilde. ''Vind je dat niet raar, Geert, dat zelfs Herman Van Holsbeeck de poules van de Champions League geen prioriteit noemt? Vind ik toch een beetje ... verdoezelen, de verwachtingen temperen.''

Boskamp is hard voor paars-wit, de club waar hij in de jaren negentig vier jaar coach van was. ''Het is Anderlecht onwaardig dat het daarin nog maar zo ver staat'', klint het.