Roef moet Proto doen vergeten: ''Dat zal zelfs niet in één of twee jaar lukken''

Roef moet Proto doen vergeten: ''Dat zal zelfs niet in één of twee jaar lukken''

29-07-2016 09:47

Davy Roef is dit seizoen de eerste keus onder de lat bij Anderlecht. De 22-jarige doelman is de opvolger van de naar KV Oostende vertrokken Silvio Proto. Roef verwacht dat het lastig wordt om Proto in Brussel te doen vergeten.

"Er lag al lang een sportief plan voor mij klaar. Dit seizoen moest ik spelen, het maakte op zich niet uit waar. Uiteindelijk heeft de club besloten om Silvio te laten gaan. Een grote keeper, een monument bij Anderlecht. Ik weet van mezelf dat ik hem niet zal doen vergeten in een aantal weken. Zelfs niet in één of twee jaar. Ik zal al blij zijn als ik uiteindelijk de helft van zijn palmares bij elkaar zal keepen'', aldus Roef in Het Laatste Nieuws.

Roef krijgt het vertrouwen van de nieuwe coach René Weiler. De Zwitser wil wel dat zijn keeper op verbaal vlak meer lijkt op Silvio Proto. "Het is niet de eerste keer in mijn carrière dat ik hoor dat ik meer moet coachen. Ik ben blij dat de trainer dat zegt, maar het is niet gemakkelijk voor mij. Mijn karakter, hé. Ik heb het moeilijk om bijvoorbeeld aan de rechtsback te zeggen waar hij moet lopen. 'Wie ben ik om dat te doen', denk ik dan soms. Die knop moet ik nog omdraaien.''