'Club Brugge dreigt sterkhouder te verliezen aan Italiaanse subtopper'

'Club Brugge dreigt sterkhouder te verliezen aan Italiaanse subtopper'

27-07-2016 11:42

Club Brugge moet vrezen voor een vertrek van Stefano Denswil. De verdediger was bij de Bruggelingen een steunpilaar in de defensie. Dat heeft Fiorentina ook opgemerkt. De Italiaanse club wil de Nederlander graag overnemen.

Volgens Corriere dello Sport is Fiorentina van plan om snel rond de tafel te gaan zitten met Club Brugge. Het onderwerp van de besprekingen is Denswil. Fiorentina, dat op de vijfde plek eindigde in Italië, wil Denswil deze zomer nog overnemen van Club Brugge. Het is nog maar de vraag of Blauw-Zwart ook bereid is om de verdediger zomaar te laten gaan.

De Italiaanse bronnen meldden dat Denswil zo'n drie à vier miljoen euro moet opleveren. Een som die Club Brugge meer dan waarschijnlijk niet zal aanvaarden. Denswil heeft nog een contract tot medio 2018 én is een steunpilaar bij de Bruggelingen. Eerder toonde ook AS Monaco interesse, maar tot een transfer kwam het niet.

Als Denswil Club Brugge toch verlaat, lijkt Nicolas Lombaerts de gedoodverfde opvolger te gaan worden. De Rode Duivel wil graag terugkeren naar West-Europa. Blauw-Zwart zou al besprekingen voeren met de ervaren centrale verdediger. Als Denswil vertrekt, kan de transfer van Lombaerts in stroomversnelling geraken. De zaakwaarnemer van Lombaerts bevestigde aan VoetbalPrimeur dat er vanuit België en Nederland veel interesse is.