'Oude bekende wil Januzaj huren van Manchester United'

'Oude bekende wil Januzaj huren van Manchester United'

24-07-2016 23:55

Manchester United is momenteel op tournee in China. Adnan Januzaj maakt deel uit van de groep van 25 spelers, die door de nieuwe coach José Mourinho werd geselecteerd voor de trip. De toekomst van onze landgenoot is echter onzeker.

Januzaj mag zich in de voorbereiding tonen aan de Portugese topcoach, maar de kans lijkt klein dat hij dit seizoen op veel speeltijd kan rekenen bij The Red Devils. De concurrentie is zeer groot bij de Engelse topploeg en mogelijk haalt Mourinho nog meer middenvelders met veel kwaliteit naar de club. Een uitleenbeurt behoort volgens The Daily Mirror volgens de mogelijkheden.

Volgens de krant staat Januzaj namelijk in de belangstelling van Sunderland. David Moyes werd zaterdag gepresenteerd als de opvolger van Sam Allardyce, die benoemd werd tot de bondscoach van de Engelse nationale ploeg. Moyes kent Januzaj nog goed, want de Schot liet Januzaj in augustus 2013 debuteren tijdens de Community Shield. Vervolgens gunde hij Januzaj ook speeltijd in 24 Premier League-matchen. Moyes lanceerde daarmee de loopbaan van de offensieve middenvelder.

Moyes zou nu opnieuw graag met hem samenwerken. Sunderland wilde Januzaj het afgelopen seizoen ook al huren, maar Januzaj koos toen voor een uitleenbeurt aan Borussia Dortmund. Dat bleek achteraf een foute keuze, want Januzaj kwam nauwelijks in actie voor de Duitse topclub en keerde in de winterstop al terug naar Manchester. Mogelijk kan Moyes hem dit keer wel overtuigen om tijdelijk naar Sunderland te komen.