Nederlander debuteert bij Westerlo op hoogste niveau: We verwachten er veel van

Nederlander debuteert bij Westerlo op hoogste niveau: "We verwachten er veel van"

20-07-2016 13:59

Elton Acolatse rondde woensdag zijn overgang van AFC Ajax naar KVC Westerlo af. De Nederlandse vleugelspeler zal in de Kempen zijn debuut maken op het hoogste profniveau. Zowel Acolatse zelf als zijn makelaar hebben hoge verwachtingen van zijn avontuur bij Westerlo.

Op de website van Forza Sport Group, het makelaarskantoor waar Acolatse zich aan verbonden heeft, reageert de 20-jarige opgetogen. "Ik kreeg bij Westerlo meteen een positieve indruk. Ik heb dan ook heel veel zin om er te laten zien wat ik kan."

Acolatse kwam ook even terug op zijn periode bij Ajax, waar hij sinds zijn zevende de jeugdcategorieën doorliep. "'Ik ben Ajax enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb meegemaakt. 13 jaar is natuurlijk niet niks. Maar nu is het tijd voor de volgende stap", klinkt hij overtuigd.

"Kans om zich te tonen"
Ook Daan Kramp, de makelaar van de Nederlandse belofte, reageert positief. "We hebben rustig gewacht op de juiste club voor Elton. Er dienden zich meerdere opties aan, in Nederland en in het buitenland. Bij Westerlo heeft Elton de mogelijkheid om zich te laten zien op het hoogste niveau. We verwachten er veel van.''