Transferanalyse: welke spelers hebben de Belgische topclubs nog nodig

Transferanalyse: welke spelers hebben de Belgische topclubs nog nodig

11-07-2016 09:00
1

Elke Belgische club zit volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Heel wat topclubs gaan weer voluit voor de titel. Maar het is nog even wachten op een volledige kern. VoetbalPrimeur.be analyseert de kernen van de Belgische topclubs (de G5) voor het komend seizoen en bekijkt wat het nodig heeft.

RSC Anderlecht
Met Sebastien De Maio, Dennis Appiah en Sofiane Hanni werd er al heel wat kwaliteit bij de club gehaald. Het is nog maar de vraag of dat genoeg is. Eén van de grote problemen bij Anderlecht vorig seizoen was het scorend vermogen. Hanni lijkt de enige veelscorende speler te zijn die er extra werd bijgehaald. Is dat wel genoeg?

Het valt ook nog af te wachten wat er met Kara Mbodji en Dennis Praet gebeurt, maar een extra centrale verdediger lijkt nog wel welkom. Ook in doel is het nog maar de vraag of Davy Roef klaar is voor het grote werk. Een ervaren doublure is dus zeker niet overbodig. Centraal op het middenveld is er met Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Steven Defour al veel kwaliteit, maar ook hier kan een speler met scorend vermogen de ploeg zeker helpen.

Club Brugge
Na elf jaar wachten, werd Club Brugge vorig seizoen nog eens kampioen. Nu wil Blauw-Zwart dat het komende seizoen opnieuw herhalen. Het zag wel Thomas Meunier de club verlaten. Daar moet dus zeker en vast nog een vervanger voor gehaald worden. Met Tomas Pina is er intussen wel een concurrent/opvolger voor Timmy Simons gevonden.

Ook op de flanken kan er nog wat bij. Blauw-Zwart verloor Tuur Dierckx, maar zag Nikola Storm terugkeren. Al lijkt die misschien nog niet klaar voor het grote werk. Daarnaast is Lior Refaelov nog steeds geblesseerd en zoekt Felipe Gedoz ook in de voorbereiding nog naar de goede vorm. Extra kwaliteit moet er dus nog gehaald worden.

AA Gent
Een nieuwe titel zat er niet in voor de Gentenaren. Dat heeft mogelijk iets te maken met het uitvallen van Brecht Dejaegere. Mbark Boussoufa zou zijn vervanger moeten geweest zijn, maar faalde daarin. Hij is intussen ook al vertrokken. Extra offensieve kwaliteit is dus broodnodig bij de Buffalo's. Met Jacob Rinne, Jérémy Perbet, Dieumerci Ndongala en Emir Kujovic zijn er wel al een pak nieuwe spelers bij.

Achterin kunnen de Buffalo's nog wel wat gebruiken. Veteraan Rafinha is vertrokken en Nana Asare is nog maanden out. Een linksachter en een doublure op de rechtsachter voor Thomas Foket zal Hein Vanhaezebrouck nog moeten zoeken voor zijn team. En dan is het nog de vraag of Sven Kums en Renato Neto nog lang zullen blijven. Interesse genoeg. We geven één tip: haal nu al een opvolger voor minstens één van die twee.

Standard Luik
Voor Standard Luik telt maar één ding: Play-Off 1 halen. Dat is ook aan de kern te zien. Yannick Ferrera kan met een pak getalenteerde spelers werken. Milos Kosanovic is wel nog lang out, al zijn Corentin Fiore en Dino Arslanagic wel getalenteerde oplossingen.

Met Birama Touré en Ibrahima Cissé werd er ook centraal wat extra kwaliteit in de ploeg gebracht. Enkel voorin lijkt er nog wat bij te mogen komen. Jonathan Legear (zelfs als doublure) blijft een vraagteken en Ivan Santini is toch niet dé topspits die je de titel kan schenken.

KRC Genk
In de voorbije wintertransferperiode werd er al bijzonder goed ingekocht bij de Limburgers. Nu is tot dusver enkel Leandro Trossard een 'nieuwkomer'. Intussen werd Christian Kabasele wel verkocht. Het is dus duidelijk dat er absoluut nog een nieuwe centrale verdediger bij moet komen. Maxime Chanot wordt genoemd, maar qua profiel lijkt hij meer op Sébastien Dewaest dan Kabasele. Een goede uitvoetballende verdediger moet de prioriteit zijn voor de Limburgers.

In doel moet er nog wat bij. In de Play-Offs verloren de Genkenaren toch een pak punten door blunders van Marco Bizot. Hij lijkt te mogen vertrekken, maar dan moet er een nieuwe goalie bij. En met Europees voetbal in het verschiet, lijkt de kern van Genk niet meteen breed genoeg te zijn. Gent heeft vorig seizoen ook ondervonden hoe zwaar Europees voetbal kan zijn.