FLOP: heeft Denayer nog een toekomst bij de Rode Duivels?

FLOP: heeft Denayer nog een toekomst bij de Rode Duivels?

01-07-2016 23:22

Jason Denayer was de uitverkoren vervanger van de geschorste Thomas Vermaelen, maar kon allesbehalve overtuigen. De vraag is of we hem snel terug zien in de basis bij de Rode Duivels.

De ster van Jason Denayer steeg ongeveer een jaar geleden naar de hemel. De jonge verdediger mocht in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk de geblesseerde Vincent Kompany vervangen en deed dat uitstekend. De superlatieven en vergelijkingen met Kompany waren niet ver af en Denayer maakte sindsdien deel uit van de Belgische selectie.

Toen Marc Wilmots zocht naar zijn type-verdediging in de voorbereiding voor dit EK leek diezelfde Denayer de uitverkorene. Hij viel echter serieus door de mand en verdween uit de basis voor een uitstekende Thomas Vermaelen. Te laks, te traag en niet wendbaar genoeg was vaak te horen.

Herkansing
Toen diezelfde Vermaelen geschorst bleek voor de wedstrijd tegen Wales, kwam Denayer weer boven water. Hij ontgoochelde echter compleet. Ook niet geholpen door Jordan Lukaku, was hij een speelbal van Aaron Ramsey en Gareth Bale. Het is maar de vraag of we Jason Denayer nog snel terug zullen zien bij de Rode Duivels, al is hij nog steeds maar 21 jaar.