Weer kritiek op dubieuze beslissing: Kabasele kan je nu niet gebruiken, hem wel

Weer kritiek op dubieuze beslissing: "Kabasele kan je nu niet gebruiken, hem wel"

01-07-2016 16:59

Marc Wilmots besliste voor aanvang van het EK om Nicolas Lombaerts niet op te nemen in de definitieve selectie. De verdediger sukkelde met een blessure waarvan hij waarschijnlijk pas na de groepsfase optimaal hersteld zou zijn. Christian Kabasele nam de plek van Lombaerts in.

Peter T'Kint, journalist bij Sport/Voetbal Magazine, vindt dat die beslissing in de gegeven context de verkeerde is geweest. In hun kwartfinale tegen Wales moeten de Rode Duivels Thomas Vermaelen missen door schorsing en Jan Vertonghen wegens blessure. Daarom verschijnt een onuitgegeven verdediging aan de aftrap.

Lombaerts was nu een godsgeschenk geweest, vindt T'Kint. "We vermoedden toen al dat dit nog te sprake zou komen op het moment dat er iemand zou uitvallen. Wilmots redeneerde dat Lombaerts te weinig matchritme had, omdat zijn laatste wedstrijd (met Zenit St-Petersburg op 24 april) al te lang geleden was."

"Hij koos vervolgens voor Christian Kabasele", vervolgt de journalist. Een keuze die hij ten zeerste betreurt. "Kabasele zal hij niet kunnen gebruiken, Lombaerts nu wel. Dat is altijd het risico geweest, dat die keuze als een boemerang zou terugkeren."