'Belgische topclub wil Dierckx weghalen bij Club Brugge'

'Belgische topclub wil Dierckx weghalen bij Club Brugge'

01-07-2016 07:00

Tuur Dierckx heeft bij Club Brugge nog maar één jaar contract, en hij wil dat ook niet verlengen. Zo komt een transfer voor hem stilaan in zicht, en hij heeft zelfs een aanbieding gekregen vanuit Luik.

Standard is volgens Het Laatste Nieuws geïnteresseerd om Dierckx een kans te geven. Standard zou zelfs al rond de tafel hebben gezeten met Club Brugge over een eventuele transfer. Dierckx wil weg bij Club Brugge omdat hij niet veel speelkansen krijgt, afgelopen seizoen stond hij amper vijf keer in de basis. In de aanval heeft Club dan ook een resem alternatieven.

De kans dat Dierckx daadwerkelijk naar Standard zal vertrekken is wel niet zo groot, want ook Antwerp trekt aan zijn mouw. Dierckx denkt zelf dat hij in Eerste Klasse B veel meer speelminuten zal krijgen dan bij Standard. Bovendien is Dierckx een rasechte Antwerpenaar die veel sympathie heeft voor de oudste club van het land. Voor de fans zal dat vertrek ook makkelijker te verteren zijn, want Standard profileert zich toch nog altijd als rechtstreekse concurrent van Club.