Mertens ambitieus: Ik hoop dat de coach liever met mij speelt tegen laag blok

Mertens ambitieus: "Ik hoop dat de coach liever met mij speelt tegen laag blok"

29-06-2016 18:16

Op de dagelijkse persconferentie van de Rode Duivels heeft Dries Mertens vooruitgeblikt op de kwartfinale tegen Wales. De vleugelaanvaller verwacht een stevig blok, maar heeft vertrouwen voor het duel met Gareth Bale & co. Hij hoopt alvast dat hij zijn basisplaats kan behouden vrijdag.

De Welshmen zullen waarschijnlijk zeer compact voetballen tegen België. "Ze staan verdedigend goed. We hebben het altijd al lastig gehad tegen hen. Ik hoop dat de coach liever met mij speelt tegen een laag blok", solliciteert hij naar een basisstek. "Of ik of Carrasco moet starten? We hebben 4-0 gewonnen, dus ik zou zeggen: niks veranderen", reageert Mertens met een kwinkslag.

Wat verwacht de Napoli-speler van Bale? "Ik zou het niet respectvol vinden ten opzichte van de andere Welshmen om enkel naar Bale te kijken. Daarnaast heeft hij eigenlijk nog niet zoveel gedaan op dit EK, op enkele vrije trappen na", vindt Mertens. "Over het algemeen speel ik niet graag tegen Wales. Ze geven je het gevoel dat je in de match zit, maar op het eind scoren ze wel."

Transferverhalen
De voorbije dagen moesten Michy Batshuayi en Thomas Meunier zich vaak bezig houden met hun nakende transfer. "Maar dat verstoort de dynamiek in de groep allerminst", verzekert Mertens. "Het is ook niet zo dat we nu jaloers gaan kijken naar die jongens of zo. Er zijn genoeg mooie clubs voor ons allemaal om bij te spelen."

Ongelukkig tegen Hongarije
Mertens blikte ook nog eens terug op zijn mindere wedstrijd tegen de Hongaren. "Ik heb daar wat ongelukkige keuzes gemaakt. We kregen enorm veel kansen, bij de rust had het al 4-0 moeten staan. Op voorhand lach je wat met die gast en zijn broek (doelt op doelman Kiraly, nvdr), maar uiteindelijk pakt hij ze wel hé", besluit hij.