Brugse youngster schittert in oefenmatch: Ik was niet te zenuwachtig

Brugse youngster schittert in oefenmatch: "Ik was niet te zenuwachtig"

26-06-2016 07:45

Club Brugge heeft zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In een oefenmatch tegen het bescheiden Knokke werd het 0-3, met twee goals van Terry Osei-Berkoe. Wordt hij een nieuwe sensatie bij Club?

Het achttienjarige talent steekt meteen zijn neus aan het venster, hij is dan ook heel blij met zijn wedstrijd. "Dit is een unieke ervaring en kans voor mij. Ik was niet te zenuwachtig. Van zodra ik op het veld stond, ging het prima voor mij. Ik krijg nu de kans om ervaring op te doen bij de eerste ploeg maar ook bij de beloften zal ik verder mijn taken doen. Als jonge speler hoop je altijd op meer, maar ik ben nog jong. We zien wel wat er verder op me afkomt", staat te lezen op de officiële website.

Bij de beloften van Club staat hij in ieder geval voor een grote uitdaging. "Dit jaar spelen de beloften in de Youth League, wat ongetwijfeld een prima ervaring zal zijn. We hebben een goede ploeg om het daarin ver te schoppen. Op toernooien speel je wel eens tegen grote ploegen maar in de Youth League krijg je echt het Champions Leagueniveau van Europa tegenover je."

Osei-Berkoe wil natuurlijk blijven proeven van dat hogere niveau. "Ik speelde al het WK U17 in Chili, maar dat was wel met leeftijdsgenoten. Hier sta ik op het veld tussen mannen met meer ervaring en daar leer ik meer uit. Daarnaast krijg ik nog veel tips van mijn vader. Hij zal straks mijn goede en slecht punten van de wedstrijd aanhalen."