Boskamp wil drastische veranderingen zien tegen Hongarije

Boskamp wil drastische veranderingen zien tegen Hongarije

26-06-2016 07:30

België speelt zondagavond tegen Hongarije, op papier zijn de Rode Duivels favoriet. Johan Boskamp geeft echter een belangrijke raad: België moet druk naar voor zetten om de Hongaren te bekampen.

België kijkt graag de kat uit de boom, zelfs tegen in theorie matige tegenstanders zoals Ierland en Zweden wordt er geen druk gezet. De Duivels kiezen ervoor om de verdedigers te laten voetballen, ook al liep dat tegen Italië verkeerd af. Boskamp denkt dat ook Hongarije niet te veel tijd mag krijgen.

"Ik zou de Hongaren zondag meteen onder druk zetten. Als je ze laat voetballen, kunnen ze wel iets hoor. Dat hebben ze tegen Portugal laten zien. Het tempo moet dus omhoog, gedaan met dat breed breien! Uitgaan van de eigen sterkte en er vol voor gaan. Als we tegen die Hongaren eruit gaan, weet ik het niet meer", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Bovendien zou bondscoach Marc Wilmots iets te veel rekenen op toeval en individuele flitsen. "Niemand zal erom malen als België het EK wint dankzij een paar van die flitsen, dat weet ik. Maar het voetballend niveau lijdt er wel onder. Akkoord, Wilmots heeft moeten sleutelen aan een nieuwe verdediging na het uitvallen van Vince. Maar in de eerste EK-match zag ik al dat Witsel als vijfde verdediger werd gebruikt. Als dan ook Nainggolan blijft hangen, sluit de defensie niet aan en heb je ook geen volk in de zestien als je wil counteren. Dan wordt het moeilijk om een goaltje te maken."