Anderlecht bereid om aanvallende sterkhouder te laten vertrekken

Anderlecht bereid om aanvallende sterkhouder te laten vertrekken

25-06-2016 10:27

RSC Anderlecht is bereid om haar spits Stefano Okaka te laten gaan. De Italiaan wekt serieuze interesse op uit de Chinese Super League. Aangezien men in China uitstekend betaalt, weet het bestuur van Anderlecht dat er behoorlijk wat geld te verdienen valt bij een verkoop van Okaka.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht de geïnteresseerde Chinese clubs gevraagd om hun mondelinge aanbod in een papieren vorm te gieten. Als dat het geval is, zal Okaka waarschijnlijk verkassen. Onder meer Jiangsu Suning en Beijing Gouan werden de voorbije dagen genoemd als mogelijke bestemmingen van de spits.

Nochtans zit er een serieuze kink in de kabel tussen de Chinezen en de entourage van Okaka. Die laatste wil ongetwijfeld financieel het onderste uit de kan halen, aangezien de Chinese competitie op sportief vlak geen hoogvlieger is. Toch lijkt die moeilijke relatie een transfer niet in de weg te staan.

Okaka kwam pas vorige zomer over van Sampdoria naar Anderlecht. In zijn eerste seizoen bij paars-wit was de Italiaanse stormram meteen goed voor zeventien doelpunten in de competitie en Europa. Toch kreeg hij ook met heel wat kritiek af te rekenen, onder meer door zijn spelstijl en zijn gemekker op scheidsrechters.