Collina grijpt in na misser van Kuipers: 'Dat is een fout, die gebeuren helaas'

Collina grijpt in na misser van Kuipers: 'Dat is een fout, die gebeuren helaas'

24-06-2016 17:57

Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de UEFA vindt dat Björn Kuipers een fout heeft gemaakt in het EK-duel tussen Kroatië en Spanje. Volgens de Italiaan had de Nederlandse arbiter een strafschop opnieuw moeten laten nemen.

Kuipers besloot dinsdag na de gemiste strafschop van Sergio Ramos de bal niet opnieuw op de stip te leggen, hoewel de Kroatische doelman Danijel Subasic ruim een meter voor zijn lijn stond. ''Dat is een fout, maar die gebeuren helaas", zei oud-scheidsrechter Collina vrijdag bij een persbijeenkomst, meldt het ANP.

Collina heeft na de fout van Kuipers direct maatregelen aangekondigd. Hij heeft alle teams geïnformeerd dat keepers die bij een strafschop voortijdig van hun lijn komen, voortaan een gele kaart krijgen. Daarnaast wordt de penalty over genomen. Eerder was ook voormalig arbiter Mario van der Ende al kritisch op de supermarktmanager uit Oldenzaal.

De misser van Ramos kwam Spanje duur te staan. De regerend Europees kampioen verloor met 2-1 van de Kroaten en eindigde daardoor als tweede in de groep. In de achtste finale is nu Italië de tegenstander, Kroatië treft Portugal.