Ferrera haalt uit na dramatische oefenwedstrijd: Dit is alarmerend

Ferrera haalt uit na dramatische oefenwedstrijd: "Dit is alarmerend"

24-06-2016 10:15

Standard is al bezig aan zijn oefencampagne, en die bracht de club donderdag naar Tilleur. Standard won met 3-5, maar Yannick Ferrera was absoluut niet blij. Tilleur is een club uit Eerste Provinciale, het mocht dus wat meer zijn.

Ferrera was na de match niet mals voor zijn spelers. "We kunnen moeilijk tevreden zijn met wat we hier lieten zien. Als je drie goals slikt tegen een amateurclub en daarnaast nog enkele kansen weggeeft en een penalty toestaat, zit het niet goed. Zolang we ons aan de afspraken hielden, ging het goed, maar in grote delen van de wedstrijd gebeurde dat niet", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Ferrera maakt zich een beetje zorgen over sommige spelers. "Van de 22 spelers die in actie kwamen, waren er maar 7 of 8 op niveau. Dat is op zijn zachtst gezegd alarmerend. We hervielen in de fouten van vorig seizoen en dat is net wat we niet willen. De hitte, het slechte veld of het feit dat we nog nieuwe spelers moeten integreren, zijn geen geldige excuses. Ik verwacht meer discipline."