'Bizot mag ophoepelen bij Genk en wekt interesse uit buitenlandse competities'

'Bizot mag ophoepelen bij Genk en wekt interesse uit buitenlandse competities'

23-06-2016 19:34

Marco Bizot mag vertrekken bij KRC Genk. De doelman werkte zich het voorbije seizoen op tot eerste doelman bij zijn club, maar zou graag andere oorden opzoeken. De Limburgers staan niet weigerachtig tegenover een vertrek. Over een gebrek aan interesse kan de Nederlander alvast niet klagen.

Bizot gaat bij Genk zijn laatste contractjaar in en dus lijkt een transfer een gunstige oplossing voor alle partijen. Volgens Het Belang van Limburg hoeft de doelman niet te wanhopen over zijn zoektocht naar een nieuwe club. Er zouden concrete aanbiedingen zijn van teams uit Nederland en Duitsland.

De Nederlander verruilde in de zomer van 2014 FC Groningen voor Genk. In zijn eerste seizoen kwam hij slechts sporadisch in actie, maar het voorbije jaar won hij de concurrentiestrijd van Laszlo Köteles. Bizot was donderdag overigens afwezig op de eerste open training van zijn club, maar dat zou te wijten zijn aan vocht in zijn knie.

Bij Genk zijn ze voorlopig niet van plan meteen naar een andere doelman uit te kijken. De club is vastbesloten het seizoen aan te vatten met Köteles en het talentvolle duo Nordin Jackers-Gaëtan Coucke. Als er zich toch een probleem zou opdringen onder de lat, hebben de Limburgers nog tijd tot 31 augustus om een nieuwe kracht te halen.