Van Himst haalt zwaar uit naar Wilmots: Hij heeft dat nooit kunnen verkroppen

Van Himst haalt zwaar uit naar Wilmots: "Hij heeft dat nooit kunnen verkroppen"

20-06-2016 11:22
2

Het zit er bovenarms op tussen Marc Wilmots en Anderlecht-legende Paul Van Himst. Wilmots is nog altijd niet te spreken over het WK 1994, hij vindt dat bondscoach Van Himst het toen verpest heeft voor België. Van Himst zelf weet naar eigen zeggen waarom Wilmots hem bekritiseert. 

Van Himst heeft een zeer giftige reactie in petto in Het Nieuwsblad. "Misschien had ik Wilmots beter niet opgesteld. Dan hadden we misschien gewonnen tegen de Arabieren en in de kwartfinale gezeten. Maar ja, missen is menselijk, zoals Marc deze week al enkele keren heeft bewezen", klinkt het bij Van Himst.

De naturalisatie van de Kroaat Josip Weber schoot bij Wilmots naar verluidt in het verkeerde keelgat. "Met Weber had ik een betere spits dan Wilmots, één die meer scoorde. Weber werd net voor het tornooi tot Belg genaturaliseerd. Dat heeft Wilmots nooit kunnen verkroppen. Maar ja, dat was mijn fout niet."

Van Himst vindt ook dat Wilmots slecht omgaat met zijn topspelers. "Ik ben er zeker dat hij getwijfeld heeft om Lukaku te zetten. Als ik zijn commentaar na Italië lees: een spits van dat niveau mag zo'n kans niet missen. Dat is toch niet bepaald een bewijs van veel vertrouwen, toch?"