OFFICIEEL: Antwerp geeft voormalige Cercle-man een belangrijke functie

OFFICIEEL: Antwerp geeft voormalige Cercle-man een belangrijke functie

31-05-2016 19:43

Royal Antwerp FC heeft maar één doel volgend seizoen: promoveren. De club beseft dat de werking ook verder geprofessionaliseerd moet worden. De sportieve staf wordt al uitgebreid. Sven Jaecques, de voormalige TD van Cercle Brugge, gaat als Sportief Adviseur aan de slag bij de club.

Antwerp maakt dinsdagavond op de officiële website bekend dat Jaecques voortaan zal werken voor The Great Old. "Hij zal onze huidige staf bijstaan en samen met hen en de clubleiding de sportieve lijnen uittekenen op korte en lange termijn", klinkt het. "Zijn kerntaken zijn om de scoutingscel uit te bouwen, mee te helpen aan de uitbouw van de jeugdopleidingsschool, de coördinatie met de jeugdwerking en het ondersteunen en adviseren van de sportieve cel."

Groei en potentieel
Jaecques start vanaf 1 juni bij RAFC. Hij had al meteen een reactie klaar. "Structuren aanbrengen in het sportieve en het synchroniseren van de scouting, de jeugdwerking en het eerste elftal is één van mijn sterktes. Ik ben heel blij dat ik dit nu kan gaan doen voor Stamnummer 1. Wanneer Antwerp kwam aankloppen, dat in volle groei is en vol potentieel zit, heb ik niet lang moeten twijfelen."

"De lange termijnvisie van Patrick Decuyper maakte veel indruk, en kan ik me er helemaal in vinden. Bij Antwerp is er een jong en dynamisch team aan de slag, en daar maak ik graag deel van uit. Samen met hen begin ik morgen te werken om onze gezamenlijke doelstellingen te bereiken", besluit hij.