'Preud'homme zei nee tegen aanbieding van Turkse topclub'

'Preud'homme zei nee tegen aanbieding van Turkse topclub'

30-05-2016 19:44

Michel Preud'homme is ook volgend seizoen nog de coach van Club Brugge, al is het nog niet duidelijk hoe hij die rol precies zal invullen. Hij wil in ieder geval minder op het veld staan, en dat is slecht nieuws voor Fenerbahce.

Sporza weet namelijk dat de Turkse topclub Preud'homme heel graag had willen weghalen bij Club Brugge. Een Turkse delegatie zakte zelfs speciaal af naar Brugge in een poging om Preud'homme te overtuigen, maar die zijn besluit stond ondertussen al vast. Fenerbahce eindigde dit seizoen tweede in de Turkse competitie, maar het wil meer. Momenteel is de Portugees Vitor Pereira nog de hoofdtrainer van Fenerbahce.

Preud'homme wil het in ieder geval iets rustiger aan doen, hij heeft aangegeven dat hij manager wil worden naar Engels model. Hij krijgt dan ook altijd inspraak in de transfers en het laatste woord op tactisch gebied, maar zal niet meer bij elke training op het veld staan. Die taak is nu voor Philippe Clement, die hij op deze manier hoopt klaar te stomen voor het grote werk.