Genkse bestuurskamer krijgt kleine tik: Dat getuigt van weinig realiteitszin

Genkse bestuurskamer krijgt kleine tik: "Dat getuigt van weinig realiteitszin"

30-05-2016 17:20
1

KRC Genk pakte dan toch een ticket voor de Europa League na een spektakelstuk tegen Sporting Charleroi. Maar het zag er even beroerd uit voor de Limburgers. De 0-2 nederlaag in Charleroi kwam bij sommige bestuursleden blijkbaar hard aan. 

Volgens Het Laatste Nieuws wilden sommige Genkse bestuursleden een bijzondere vergadering na het debacle op Mambourg. Onderwerp: het ontslag van coach Peter Maes. Maar voorzitter Herbert Houben trok aan de noodrem. Hij verzekerde dat Maes ook volgend seizoen bij de club blijft. "Als het bestuur daar anders over oordeelt, zoals her en der te lezen valt, dan getuigt dat van weinig realiteitszin", geeft Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine aan. 

Volgens Sys maakte Maes een goede indruk tijdens zijn debuutjaarin de Cristal Arena. "Met een relatief jonge ploeg haalde hij Europees voetbal, het maximaal haalbare, denk ik. Dus ja, hij mag tevreden zijn over dat eerste jaar Genk. Onder Maes zijn toch een aantal jongeren doorgegroeid en beter geworden, denk aan Leon Bailey. Dan heb je het goed gedaan."