Vermaelen: Het wegvallen van Kompany is een aderlating

Vermaelen: "Het wegvallen van Kompany is een aderlating"

25-05-2016 17:29

Na een ongelukkig seizoen bij Barcelona, is Thomas Vermaelen tevreden zich met de nationale ploeg te kunnen voorbereiden op het komende EK in Frankrijk. Ondanks weinig speelkansen is de verdediger een certitude in de selectie van Marc Wilmots.

De 30-jarige Vermaelen zal sowieso de kans krijgen zich te bewijzen in de komende oefenmatchen. Hij zal waarschijnlijk moeten bikkelen met Nicolas Lombaerts voor een plek in de defensie. "Ik voel me fysiek en mentaal heel goed", vertelde Vermaelen aan Sporza. "We hebben al hard getraind, maar ik verteer alles. Een wedstrijd is wel nog iets anders, dus ik ben tevreden dat we zaterdag een eerste oefeninterland spelen."

De Rode Duivels sukkelen momenteel met heel wat blessures. Vooral in de verdediging is de spoeling wel erg dun geworden. Vermaelen hoopt dat iedereen topfit aan het EK kan beginnen. "We hebben iedereen nodig om een groot tornooi te spelen. Het wegvallen van onze leider Vincent Kompany is een aderlating, maar er is genoeg kwaliteit om dat op te vangen."