Mannaert brengt belangrijke update over de bouwplannen van Club Brugge

Mannaert brengt belangrijke update over de bouwplannen van Club Brugge

25-05-2016 13:22

De ambitie bij Club Brugge is bijzonder groot. Blauw-Zwart werd dit seizoen landskampioen. Dat hopen ze binnenkort nog een paar keer te kunnen doen. De Bruggelingen beseffen dat er ook nood is aan een nieuw stadion.

Bij de titelviering van Club Brugge werd het pijnlijk duidelijk dat het Jan Breydelstadion stilaan te klein is geworden voor Club Brugge. Blauw-Zwart zou dan ook graag een nieuwe voetbaltempel bouwen. Eentje waar binnen vier seizoenen al in gespeeld kan worden.

"Het zal zoiets zijn, ja: drie à vier jaar", zegt CEO Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine. "Daarom gaan we hier de derde verdieping van Jan Breydel volledig herinrichten. Dat gingen we sowieso doen, kampioen of niet, om daar nog wat extra rendement te halen."

Oefencomplex
Er komt niet alleen een stadion, maar ook een oefencomplex. Al lijkt dat niet echt op te schieten. "Tegen dat het daar allemaal af zal zijn, zal het ook wel voorjaar 2018 zijn en aangezien we niet verhuizen tijdens het seizoen, zal het voor het seizoen 2018/19 zijn. Je kan zeggen dat dat laat is, omdat het een bestaande sportzone is, maar ook daar spreek je over onteigeningen voor vier velden een één gebouw."

Vaak heeft dat te maken met procedures die moeten worden gevolgd en dat er weinig deadlines zijn in dit soort dossiers. Er staat wel in welke positieve adviezen je nodig hebt, maar niet tegen wanneer die bepaalde dienst zich moet uitspreken. Ik kreeg zondag een sms’je van Paul Okon : good things happen to those who can wait … Dat zal ook voor onze bouwdossiers gelden", lacht hij.