Real 'faalt' bij verlies: 'Niemand van Atlético zou hier basisspeler zijn'

Real 'faalt' bij verlies: 'Niemand van Atlético zou hier basisspeler zijn'

25-05-2016 12:30

Real Madrid treft in de finale van de Champions League stadsgenoot Atlético Madrid. De finale ging in 2014 ook tussen de beide Madrileense grootmachten en destijds was het Real dat na verlenging met 4-1 won. Hoewel Real sinds die overwinning niet meer gewonnen heeft van Atlético, heeft Gareth Bale er alle vertrouwen in.

Op de Spaanse radiozender COPE geeft de linkspoot aan dat hij Real Madrid veel beter vindt. "Volgens mij zou geen enkele speler van Atlético basisspeler zijn bij Real. Op alle posities is Real Madrid beter", citeert Voetbal International uit de radioshow. Dat hij met zijn ploeg echter dit seizoen nog niet heeft gewonnen van Atlético doet daar niets van af, vindt Bale, omdat het voetbal van Los Colchoneros hun niet ligt.

"Atlético is een erg fysiek team en we hebben het lastig gehad tegen ze", geeft de Welshman aan over de ploeg van Diego Simeone, die de ruimtes klein houdt op het veld. "En ik speel het liefst juist met veel ruimte, maar dat geldt voor spelers in het algemeen."

Toch loopt Bale over van vertrouwen voor de Champions League-finale, die zaterdag gespeeld wordt. "We kunnen dan winnen. Dat hebben we in de Champions League al bewezen. En niet winnen zou betekenen dat we hebben gefaald", besluit hij.