Club mag zich aan een nog betere Vanaken verwachten: Altijd fijn

Club mag zich aan een nog betere Vanaken verwachten: "Altijd fijn"

23-05-2016 12:26

Club Brugge kroonde zich onlangs tot landskampioen van België. Daar moet het onder meer Hans Vanaken voor bedanken. De middenvelder was één van de sterkhouders bij Club. Zijn cijfers bewijzen ook zijn onschatbare waarde.

De middenvelder was zondagmiddag tegen KV Oostende (2-2) opnieuw goed voor twee assists. Daarmee leverde hij al zijn tiende assist voor dit seizoen af in de competitie Met tien doelpunten en tien assists was hij een belangrijk onderdeel in de titelwinst. Hij zit na drie seizoenen al aan 59 beslissende acties, een knappe statistiek.

"Als je in je eerste jaar bij Club de titel kan pakken én zowel qua goals als assists in de dubbele cijfers kan eindigen, dan mag je heel tevreden zijn", vertelde Vanaken met een glimlach aan Het Laatste Nieuws. "Ik had er nog niet bij stilgestaan dat ik in totaal aan 59 beslissende acties zit, maar dat betekent wel dat ik drie goede seizoenen achter de rug heb."

"Als nummer tien kan ik het spel verdelen en zelf ook in het strafschopgebied komen. Momenten genoeg om een beslissende actie te maken. Hopelijk zit daar volgend seizoen of het jaar daarna eens een uitschieter tussen in de vorm van 15 goals. Het is fijn om altijd beslissend te zijn", besluit hij.