Verdediger loopt blessure op en zorgt voor nog meer kopzorgen bij Wilmots

Verdediger loopt blessure op en zorgt voor nog meer kopzorgen bij Wilmots

20-05-2016 07:44
1

De Rode Duivels kwamen donderdag voor het eerst samen voor een stage in Knokke-Heist. De sfeer onder de tien aanwezige spelers en staf was zeer goed, maar er blijven zorgen voor Marc Wilmots. De bondscoach lijkt er in de geplaagde defensie een nieuw probleemgeval bij te hebben.

Wilmots zag al Vincent Kompany en Bjorn Engels geblesseerd afhaken voor het EK in Frankrijk en nu kampt opnieuw een verdediger met een kwetsuur. Jason Denayer zou donderdagavond in actie komen met zijn Turkse club Galatasaray, maar Het Laatste Nieuws meldt dat onze landgenoot voor de match uitviel met een blessure. Tijdens de opwarming zou hij last hebben gehad van de heup en daarom niet aan de aftrap hebben gestaan. Er is nog geen verdere informatie bekend over de ernst van de blessure.

Het zou een nieuwe domper betekenen voor bondscoach Marc Wilmots, want hij heeft al veel kopzorgen over het defensieve compartiment. Naast de twee benoemde afmeldingen staat Nicolas Lombaerts nog een week buitenspel, sukkelt Jordan Lukaku met de lies en komt Dedrick Boyata terug uit blessure. Bovendien is de fitheid van Thomas Vermaelen een vraagteken, want hij stond dit seizoen veel langs de kant.