Veldbestormers van Club Brugge riskeren fikse sanctie bij betreding van terrein

Veldbestormers van Club Brugge riskeren fikse sanctie bij betreding van terrein

13-05-2016 20:36

Club Brugge kan komende zondag kampioen worden. Dan moet het wel winnen van RSC Anderlecht. Bij winst zal het feestje in Brugge losbarsten. Enkele duizend supporters waren van plan om het veld te bestormen, maar daar is Blauw-Zwart niet mee opgezet.

Bij Club Brugge hebben ze liever geen veldbestorming. Supporters die het veld toch betreden mogen zich aan een fikse sanctie verwachten. Er wordt gesproken van 1.000 euro geldboete en een stadionverbod van twee jaar. "In overleg met de verschillende supportersverenigingen van Club Brugge, Club Brugge zelf, de spelers, de Pro League en de politiediensten werd beslist om geen enkele betreding van het speelveld te organiseren of toe te laten", meldt Club Brugge in een persbericht.

"De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken wil dan ook benadrukken dat dit betekent dat er dus geen uitzondering op de toepassing van de voetbalwet wordt gemaakt en dat iedere overtreder een sanctie riskeert van minstens 1.000 euro geldboete en een stadionverbod van twee jaar."