Camps begrijpt Brugge niet: Slijmspoor van liefde voor Club had wel deugd gedaan

Camps begrijpt Brugge niet: "Slijmspoor van liefde voor Club had wel deugd gedaan"

11-05-2016 22:22

Club Brugge staat op een zucht van de titel. De fans snakken uiteraard naar het kampioenenfeest. De stad Brugge doet alvast zijn best om niet op de zaken vooruit te lopen. Dat stoort columnist Hugo Camps wel. 

Camps liep door de straten van Brugge en miste de titelsfeer. "Ik loop door Brugge en moet denken aan de scheiding der werelden. Ik had de hele stad in blauwzwart verwacht, maar niets daarvan. Zelfs de paarden in de koetsen hobbelen zonder blauwzwart toefje of strikje in de staart. Etalages in de winkelstraat? Geen streep Club Brugge", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Een paar blauwzwarte luifels op de terrassen van de Grote Markt had toch moeten kunnen. Een klein slijmspoor van liefde voor Club had wel deugd gedaan. Iedereen wacht tot zondag. Is het faalangst? Of is het West-Vlaamse nuchterheid die voorschrijft dat je pas viert als de buit binnen is? In een echte voetbalstad zou dat niet lukken. Daar wordt het wenken van de titel een half jaar op voorhand gevierd. Tja, Brugge is een dorp."