Geïrriteerde Van Gaal kan het niet geloven: 'Weer erg teleurstellend'

Geïrriteerde Van Gaal kan het niet geloven: 'Weer erg teleurstellend'

05-05-2016 19:44

Manchester United-manager Louis van Gaal baarde opzien door na het duel met Leicester City (1-1) een verslaggever aan de haren te trekken. Op die manier uitte hij zijn onvrede over een 'overtreding' op Marouane Fellaini. En nu neemt hij de arbiter van dienst nog eens onder handen.

Fellaini kreeg het in de wedstrijd tegen The Foxes aan de stok met Robert Huth en gaf zijn tegenstander een klap en een elleboogje. De kemphanen werden voor drie duels geschorst, maar daarmee is de kous voor Van Gaal nog niet af. "De FA geeft Huth een schorsing van drie wedstrijden. Daarmee geeft de FA aan dat het een overtreding én dus een penalty was, zoals ik na de wedstrijd al zei", aldus de coach op een persconferentie.

"Voor ons is het dus weer erg teleurstellend dat de scheidsrechter het voorval niet ziet. En ik ben nog steeds van mening dat de reactie van Fellaini menselijk is", verwijst Van Gaal naar de tikken die Huth van Fellaini kreeg. "Maar goed, Marouane moet zichzelf beter leren beheersen, dat is waar. Maar als je iemand aan zijn haren trekt, zal er altijd zoiets volgen."