Harde kern Antwerp spreekt zich uit tegen geweld: ''Wij kennen die meute niet''

Harde kern Antwerp spreekt zich uit tegen geweld: ''Wij kennen die meute niet''

03-05-2016 12:50

Antwerp liep vorige week de titel in Tweede Klasse mis. De teleurstelling bij de fans was groot en enkele leden van de harde kern zorgden na afloop voor rellen. Er werd de afgelopen dagen meermaals met een beschuldigende vinger naar de harde kern van Antwerp gewezen. Onterecht, vinden de leden van de Antwerp Casual Crew (ACC).

Als het hun schuld niet was, hadden zij de rellen moeten voorkomen, zo luidden de meningen. De hardste kern van de Great Old reageert nu in de Gazet van Antwerpen op de negatieve berichten. ''Er waren afspraken met de club. We hadden daarover in de week voor de wedstrijd geregeld samengezeten. We hadden een duidelijk scenario voor mocht de wedstrijd gewonnen worden. Een vijftigtal leden van de harde kern zou ervoor zorgen dat de spelers eerst een ereronde konden maken. Pas daarna kon er een veldbetreding plaatsvinden'', aldus een gerespecteerd lid van de ACC.

De ACC had echter geen rekening gehouden met de reactie bij een slecht resultaat. ''Daar hadden we echt niet aan gedacht. Plots was het kwaad geschied.'' De ACC spreekt zich nu dan ook uit tegen het geweld. ''Maar het was een meute mensen die wij niet kenden of die bivakmutsen op hadden. Bovendien kenden zij ons ook niet, dan is er geen beginnen aan.''