'Niet iedereen blij met Leicester: wedkantoren moeten 20 miljoen pond uitbetalen'

'Niet iedereen blij met Leicester: wedkantoren moeten 20 miljoen pond uitbetalen'

03-05-2016 07:46
4

Met een quotering van 5000/1 gaf niemand voorafgaand aan het seizoen een stuiver voor de titelkansen van Leicester City. Althans: bijna niemand. Want degenen die wél over voorspellende gaven bleken te beschikken, bezorgden de wedkantoren kop- en financiële zorgen.

Nu de titel van Leicester een feit is, zullen de Britse bookies hun wonden moeten likken. Volgens The Daily Record moeten de kantoren gezamenlijk namelijk twintig miljoen pond uitbetalen. Dat is omgerekend een slordige 26 miljoen euro. David Stevens van het wedkantoor Coral: "De titel van Leicester heeft nog nooit voor zo'n drama gezorgd."

"Toen het november was, stonden de titelkansen nog steeds op 1500/1. Op dat moment geloofden we echt nog niet dat het wonder zich zou voltrekken. Er waren echter genoeg gokkers die erin geloofden. 114 Coral-gokkers sloten weddenschappen af met quoteringen van 3000/1 en 1000/1. Die zijn nu aan het feestvieren."

Eén Coral-bezoeker sloot in augustus een weddenschap af, toen iedere ingezette euro nog drieduizend keer je inzet opleverde. Hij liet zich vorige week uitbetalen en was in één klap verzekerd van dertigduizend pond. De wedkantoren denken voor komend seizoen wel beter na. Een nieuwe landstitel van de manschappen van Claudio Ranieri staat bij Coral op 33/1. Winnen The Foxes de Champions League, dan krijg je honderd keer je inzet terug.