Preud'homme heeft zijn eigen mening over 'fout' van Izquierdo

Preud'homme heeft zijn eigen mening over 'fout' van Izquierdo

29-04-2016 18:50

José Izquierdo maakte woensdag een stevige fout op Sebastien Dewaest. De aanvaller van Club Brugge werd niet op het matje geroepen door Reviewcommissie en kreeg dus geen sanctie. Een terecht besluit in de ogen van Club-trainer Michel Preud'homme, zo liet hij weten op de persconferentie.

Racing Genk-trainer Peter Maes was na afloop boos over het 'knietje' en wilde een sanctie voor de Colombiaan. "Ik vind het niet onbelangrijk dat we in de Play-Offs met gelijke wapens strijden. Wat Izquierdo deed, heeft niks te maken met zelfbescherming. Was dat wel zo, dan kon ik nog begrip opbrengen voor zijn actie. Nu niet. Het is duidelijk een tackle langs achter. Met de match in Brugge in het vooruitzicht, vind ik het belangrijk dat de juiste sanctie wordt getroffen'', zei hij na de match.

Preud'homme was het niet eens met de uitspraak van zijn collega en heeft zijn eigen mening over de situatie. "Ik vond de uitspraak over Izquierdo na de heenmatch verrassend, ik zag er helemaal geen fout in. Nog steeds niet", klinkt het bij Michel Preud'homme in aanloop naar de wedstrijd van zondag.