Selectie jonge Rode Duivels bekend, Anderlecht en Club hebben allebei 5 spelers

Selectie jonge Rode Duivels bekend, Anderlecht en Club hebben allebei 5 spelers

29-04-2016 13:30

Coach Thierry Siquet heeft zijn selectie voor het Europees kampioenschap voor U17 bekendgemaakt. De jonge Rode Duivels zullen in Azerbeidzjan onder meer vijf Bruggelingen en vijf spelers van Anderlecht in de kern hebben.

Club Brugge stuurt Brent Gabriel, Soufiane Karkache, Lois Openda, Daouda Peeters en Jules Vanhaecke naar het toernooi. Vooral die Peeters is een speler om in het oog te houden. Johan Boskamp ziet in hem zelfs de gedoodverfde opvolger van Timmy Simons bij Club Brugge. Dat zal echter nog niet voor morgen zijn.

Ook Anderlecht stuurt vijf zonen, met name Sebastiaan Bornauw, Milan Corryn, Hannes Delcroix, Daam Foulon en Mile Svilar. Die laatste is ongetwijfeld de bekendste naam uit het lijstje, hij zou volgend seizoen zelfs in de A-kern van Anderlecht zitten.

Uit de Belgische competitie zien we ook nog Nathanel Frenoy van Standard en Louis Verstraete van AA Gent. De andere spelers in de selectie spelen allemaal al in het buitenland. Het toernooi begint voor de Duivels op 5 mei, met een wedstrijd tegen Schotland.