Oostendenaar Akpala liep een blauwtje bij Anderlecht

Oostendenaar Akpala liep een blauwtje bij Anderlecht

29-04-2016 11:14

De Nigeriaan Joseph Akpala speelde in België al bij Charleroi, Club Brugge en nu bij KV Oostende, maar zijn nonkel had eigenlijk niet anders in gedachten voor hem. Hij bood Akpala eerst aan bij Anderlecht.

Akpala was in de jeugdreeksen al een goaltjesdief, en dus trok zijn familie de stoute schoenen aan. De jonge Joseph werd toen al aangeboden in Europa. "Als jonge speler had ik blijkbaar al talent. Mijn nonkel William uit Engeland stuurde zelfs een brief naar Anderlecht om me aan te bevelen. En hij kreeg antwoord, hé - jammer genoeg negatief", doet Akpala zijn opvallende verhaal in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk werd uitgerekend aartsrivaal Club Brugge de ploeg van zijn hart. "Mijn band met Club Brugge zal nooit kapotgaan. 'No Sweat, No Glory', die slogan is me op het lijf geschreven. Hard werk loont altijd. Dat ik geen titel pakte met Club blijft wel jammer."

Ondanks zijn liefde voor Club Brugge hoopt hij zijn ex-club wel naar de kroon te steken. "Met KVO kan het wel lukken, hé. Binnen een paar jaar doen we mee voor de hoofdprijs. Daar ben ik zeker van", besluit hij met nog een verrassing.