Om naar uit te kijken: De lelijke eendjes, de 'stewardloop' en de spitsenkwestie

Om naar uit te kijken: De lelijke eendjes, de 'stewardloop' en de spitsenkwestie

29-04-2016 11:00

Elke week blikt VoetbalPrimeur.be in de rubriek 'Om naar uit te kijken' vooruit op de aankomende speeldag. Vrijdag gaat speeldag zes van de Play-Offs alweer van start.

De lelijke eendjes
KV Oostende en Zulte Waregem zijn dit seizoen de lelijke eendjes van Play-Off 1. Alhoewel, sinds de vorige speeldag mogen we over KVO spreken als de bevrijde zwaan. Na de 4-2 overwinning tegen Anderlecht ging het vooral over de blamage van paars-wit in plaats van het goede spel van de ‘thuisploeg’. Onterecht, want Oostende speelde gewoon goed. Dat kon niet van Zulte Waregem gezegd worden. Op het veld van Club Brugge ging het weer met de billen bloot (5-0). Hoe dan ook, indien één van de twee clubs nog droomt van Europees voetbal, is het vrijdag van moeten. VoetbalPrimeur.be kijkt al uit naar de vele goals. In de wedstrijden van beide clubs zagen we tot nu toe al 31 doelpunten. De heenwedstrijd eindigde op 3-3.

De terugkeer van de prins
Hij kwam naar Anderlecht. Hij kwam niet naar Anderlecht. Hij kwam. Hij kwam niet. Zondag komt Mbark Boussoufa terug naar Anderlecht, maar helaas voor Besnik Hasi komt hij met AA Gent naar het Astridpark. De trainer van paars-wit had Bous er graag bij gehad, maar tot een akkoord kwam het niet. Dit weekend kan Bous met AA Gent Anderlecht definitieve doodsteek geven in de titelrace. Tenminste als hij fit geraakt. Stel je voor dat Boussafa zondag Anderlecht over de knie legt. Het Constant Vanden Stock stadion zal te klein zijn. Wij waarschuwen nu alvast de stewards om de trainen voor de ‘honderd meter boze supporters vangen’.

Wie in de spits?
Club Brugge heeft tegen Racing Genk iets goed te maken. In de heenwedstrijd verloor het kansloos met 4-2. De Brugse goals kwamen er pas toen het kalf al lang verdronken was. Ondertussen heeft Michel Preu’homme zijn schaapjes terug op het droge. Het is uitkijken naar wie de trainer van Club Brugge in de spits gooit. Is hij vergevingsgezind en kiest hij voor Abdoulay Diaby? Laat hij Jelle Vossen zijn ex-club weer pijn doen zoals in de reguliere competitie? Of tovert hij verrassing Wesley uit zijn hoed? Aan de andere kant kijken we uit naar de keuzes van Peter Maes. Durft hij eindelijk in uitwedstrijden ook voor de overwinning te gaan of zou hij blij zijn met een punt in Jan Breydel? Spannend.