Hasi tovert mogelijk wit konijn uit zijn hoed om Najar te vervangen

Hasi tovert mogelijk wit konijn uit zijn hoed om Najar te vervangen

19-04-2016 07:52

Anderlecht-trainer Besnik Hasi zit met de handen in het haar. Andy Najar is zes maanden out en dus moet de Albanees op zoek naar een vervanger op de rechtsachter. Er zijn verschillende pistes, maar mogelijk zoekt Hasi zijn heil bij de beloften.

Daar loopt de 17-jarige Emmanuel Sowah Adjei rond. De Ghanees is een jeugdinternational en een zuivere rechtsachter. Hij arriveerde pas in januari bij Anderlecht, maar maakte al indruk bij de beloften. Hij traint deze week mee met de A-kern en is dus een optie om Najar te vervangen, aldus Het Nieuwsblad.

Met Rafael Galhardo loopt er nog een rechtsachter rond in de paars-witte kern, maar de Braziliaan haalt amper de selectie. Hasi liet al meermaals verstaan dat Galhardo kampt met serieuze aanpassingsproblemen. Verder is er nog Stéphane Badji, die tegen Club de positie van Najar overnam. Ondanks een solide prestatie heerst er toch twijfel of de Senegalees de beste optie is.

Daarnaast zijn er nog twee verloren zonen. Fabrice N'Sakala is dan wel linksvoetig, maar depanneerde in het verleden al op rechts en werd voor de wintersop al eens kort opgevist. De minst waarschijnlijke optie is Anthony Vanden Borre. Een deel van de fans zou hem graag zien terugkeren, maar Hasi lijkt niet geneigd het enfant terrible nog een kans te geven.