Opmerkelijk: Gentse voorzitter neemt contact op met Vormer

Opmerkelijk: Gentse voorzitter neemt contact op met Vormer

17-04-2016 13:00

Club Brugge versloeg vorige week nog AA Gent, maar voor Ruud Vormer werd het geen topdag. Bij zijn thuiskomst werd hij bedreigd door AA Gent-fans. Ivan De Witte vindt dat niet kunnen en wil praten met de Nederlander. 

De Witte heeft al zijn excuses aangeboden, zij het dan via een mail. "Ik heb als voorzitter persoonlijk een mail gestuurd naar Ruud Vormer. Dat gebeurt niet zo heel vaak, maar ik wil dat dit tot de cultuur van onze club gaat behoren. Met name dat de voorzitter zelf moeite doet om een brief te sturen aan een speler met duidelijke verontschuldigingen en de boodschap dat we dit afkeuren", zegt hij op Radio 1.

De Witte wil niet dat beide clubs in staat van oorlog zijn: hij wil dan ook verder toenadering zoeken. "Ik heb Vormer ook gezegd dat ik hem een heel professionele en goeie speler vind. Hij is een van de sleutels van dit Club Brugge. Daarnaast heb ik hem ook uitgenodigd om elkaar binnenkort eens te ontmoeten en samen een koffie te gaan drinken. We wonen namelijk in hetzelfde dorp."