Peeters sluit hoofdstuk Lokeren af: Blij dat Lambrecht terug goed slaapt

Peeters sluit hoofdstuk Lokeren af: "Blij dat Lambrecht terug goed slaapt"

14-02-2016 09:24

Westerlo werd aangekondigd als de laatste kans voor Bob Peeters, maar voorlopig weert de coach zich kranig. Westerlo is zeker nog niet uitgeschakeld, en Peeters vindt dan ook dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Peeters is met zijn 42 jaar nog altijd een heel jonge coach, hij heeft in zijn eerste jaren een paar fouten gemaakt. "Na Cercle ben ik te snel herbegonnen bij Gent. Had ik ook maar één procent twijfel gehad bij Westerlo, ik had het niet gedaan. Maar ik had van de eerste minuut een goed gevoel. Het bestuur wou me volgen, de groep was direct mee en het publiek heeft me meteen aanvaard”, aldus Peeters in Het Nieuwsblad.

Dat is een heel verschil met zijn periode bij Lokeren: daar kreeg hij nooit voet aan grond. "Bij Lokeren wist ik dat het moeilijk zou zijn om de schoenen van Peter Maes te vullen. En Lokeren moest zich aanpassen aan een nieuw gezicht. De voorzitter is ook nogal nostalgisch, dat blijkt nu ook uit het terughalen van Galitsios, Harbaoui en Joao Carlos. Dat ontslag is verteerd, ik ben blij dat de voorzitter opnieuw goed slaapt."

Bij Westerlo kreeg hij de trein weer op de rails, vooral door alles simpel te houden. "Dat is zoals autorijden: in het begin gaat het wat stuntelig, maar na een tijd gebeurt het met de ogen dicht. En ze weten ook dat ze zich al eens een mindere match mogen permitteren, als ze maar hun opdrachten uitvoeren. Sinds ik hier ben, speel ik 90 procent van de tijd met hetzelfde elftal.”

Toekomst?
Bob Peeters heeft maar een overeenkomst tot het einde van dit seizoen, is dat leefbaar? "Westerlo bood mij een langer contract, maar ik wil eerst zien of het klikt. Van beide kanten. Geld is nu niet het belangrijkste voor mij. Ik heb een goede carrière gehad. Ik kan elke dag een brood kopen en ik kan er af en toe zelfs krabsalade op smeren. Ik heb wel een minimum waar ik niet onder ga. Dat is een kwestie van respect."