Wilmots mag notitieboekje klaarhouden, Belg mag zich opnieuw bewijzen in Spanje

Wilmots mag notitieboekje klaarhouden, Belg mag zich opnieuw bewijzen in Spanje

10-02-2016 20:50

In tal van Europese landen staan er woensdag bekerduels op het programma. Bayern München mag op bezoek bij Bochum, West Bromwich Albion speelt tegen Peterborough United. Maar dé affiche van de avond is ongetwijfeld Valencia tegen FC Barcelona. Vooral omdat Thomas Vermaelen eindelijk weer mag spelen. 

De Belgische international staat voor een rustige avond in Mestalla, de thuishaven van Valencia. De Catalanen wonnen de heenwedstrijd met maar liefst 7-0. En dus lijkt de bekerfinale een feit voor FC Barcelona. Maar voor Vermaelen hangt wel nog iets vast aan de wedstrijd. Hij moet zich weer in de gunst spelen van Luis Enrique. 

De coach van FC Barcelona zag de voorbije weken vaak een twijfelende Vermaelen aan het werk. Zowel tegen Malaga als tegen Athletic Bilbao kreeg de prestatie van Vermaelen enorm veel kritiek in de Spaanse pers. Met het oog op het Europees Kampioenschap in Frankrijk kan de Belgische international zulke dingen missen als kiespijn. FC Barcelona-coach Luis Enrique gunt Vermaelen weer die nodige minuten om er weer bovenop te komen. 

Bij FC Barcelona blijven Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar aan de kant.