Lokeren-target had iets anders verwacht van Tweede Klasse: Vreemde competitie

Lokeren-target had iets anders verwacht van Tweede Klasse: "Vreemde competitie"

10-02-2016 14:02

Mathieu Maertens leek de voorbije wintertransferperiode op weg naar KSC Lokeren. Hij zag de transfer in extremis (voorlopig) nog afspringen. Daardoor speelt de middenvelder nog zeker vijf maanden voor Cercle Brugge.

Lokeren wilde een half miljoen euro betalen voor de middenvelder. Uiteindelijk besloten ze om hem toch niet over te nemen toen bleek dat Maertens nog minstens drie weken zou moeten revalideren door een blessure. "Ik heb de voorbije weken getwijfeld, maar het belangrijkste is dat ik de komende maanden zo veel mogelijk speelminuten pak", zegt Maertens in Sport/Voetbalmagazine.

De middenvelder debuteerde bij Cercle in de Eerste Klasse, maar degradeerde mee met de vereniging. Dit seizoen is hij al goed voor 6 doelpunten en 1 assist in 19 wedstrijden. Toch vindt Maertens dat hij beter kan. "Een seizoen tussen de twee , zowel van Cercle als van mezelf", evalueert hij.

"Goed gestart, dan een dipje, weer een iets betere periode en nu loopt het opnieuw iets minder. Maar je moet ons nog niet afschrijven. Het blijft een vreemde competitie. Ik had in Tweede Klasse een ander soort voetbal verwacht. Meer duels en vechtvoetbal, maar al bij al valt dat nog goed mee.’