Zit Anderlecht met nieuw probleemgeval? 'B-kern dreigt voor jongeling'

Zit Anderlecht met nieuw probleemgeval? 'B-kern dreigt voor jongeling'

08-02-2016 07:18
1

Anderlecht heeft opnieuw problemen met Dodi Lukebakio. De jongeling zou normaal gezien aan de wedstrijd beginnen tegen KV Mechelen, maar werd naar de bank verwezen door Besnik Hasi. Een straf van de coach omdat hij maar liefst drie keer te laat kwam.

Het Nieuwsblad weet dat Lukebakio afgelopen week in zijn oude gewoonten is hervallen. De jongeling kwam twee keer te laat voor het ontbijt en zijn repliek dat het maar om enkele minuten ging, werd niet aanvaard door de staf van Anderlecht. Dat was overigens niet de enige keer dat hij te laat kwam.

Toen Anderlecht vrijdagmiddag om 12 uur verzamelde voor het duel met Mechelen, was Lukebakio opnieuw niet tijdig van de partij. Het geduld bij Hasi raakte dan ook op. De coach zette hem naast de basiself en gaf Frank Acheampong zijn plek. De tiener zal nu een boete moeten betalen en lijkt zijn basisplaats kwijtgeraakt te zijn. Hier en daar wordt zelfs geopperd om hem in de B-kern te zetten.

Het is niet de eerste keer dat Lukebakio tegen de lamp loopt. In juli werd hij al eens naar de B-kern verwezen, omdat hij op zomerstage nooit op tijd arriveerde. Herman Van Holsbeeck raadde hem toen aan om zijn uurwerk tien minuten voor te laten lopen, maar dat lijkt toch niet helemaal geholpen te hebben.