Waarschuwing voor Club Brugge: Het was alsof zij de wereldbeker gewonnen hadden

Waarschuwing voor Club Brugge: "Het was alsof zij de wereldbeker gewonnen hadden"

07-02-2016 12:33

Club Brugge trok afgelopen woensdag aan het langste eind en schakelde zo AA Gent uit de Beker van België. De euforie was achteraf erg groot. Sportpsycholoog Jef Brouwers heeft wel een waarschuwing klaarstaan voor Blauw-Zwart

De beelden liegen er niet om: het Jan Breydelstadion verkeerde na de kwalificatie voor de bekerfinale in een hogere sfeer. Iedereen die achter Club Brugge stond, danste op de banken. "Het was alsof ze de wereldbeker gewonnen hadden. De ontlading was zo groot: Club haalt voor het tweede jaar op rij de bekerfinale en ze wonnen tegen rivaal Gent", geeft Brouwers aan in HLN Sport Plus.

Maar Club Brugge moet oppassen voor teveel euforie. Dat kan een ongewenst effect hebben. "Natuurlijk geeft die zege energie. Het is een positieve impuls die meestal positieve gevolgen heeft. Maar als je daardoor gaat denken dat je ook de volgende match automatisch winnen zal, kan die boost ook averechts werken. Mijn stelling in topsport is dat je de vorige match beter afsluit en focust op de volgende. De match zondag wordt een heel andere wedstrijd, de aanpak van beide trainers zal verschillend zijn."