'Ook aanvaller van Paris Saint-Germain laat zich verleiden door Chinese miljoenen'

'Ook aanvaller van Paris Saint-Germain laat zich verleiden door Chinese miljoenen'

06-02-2016 20:58

Ezequiel Lavezzi lijkt de volgende speler te worden die naar China verkast. Franse media melden zaterdagavond dat Paris Saint-Germain, de Franse werkgever van de aanvaller, een akkoord heeft bereikt met Shanghai Greenland Shenhua. 

Hoeveel de Chinese club betaalt voor Lavezzi (30) is op dit moment nog onbekend. Het contract van de Argentijn loopt komende zomer af. Omdat de dribbelaar niet van plan leek om te verlengen bij PSG, is de koploper van de Ligue 1 er bij gebaat om hem nu te verkopen. Een transfervrije overstap naar Internazionale behoorde voor Lavezzi ook tot de mogelijkheden, maar het lijkt erop dat de 48-voudig international opteert voor een avontuur in Azië. 

Mocht de transfer van Lavezzi inderdaad rondkomen, dan wordt hij de zoveelste speler in een kort tijdsbestek die naar China verkast. Diverse grote namen uit Europese competities gingen hem voor. Ook Jackson Martinez (Atlético Madrid), Ramires (Chelsea) en Gervinho (AS Roma) verkasten recentelijk naar de Chinese Super League.