Liverpool geeft in het slot zege uit handen, Tottenham doet gouden zaak

Liverpool geeft in het slot zege uit handen, Tottenham doet gouden zaak

06-02-2016 17:56

Liverpool heeft zaterdag op dramatische wijze de drie punten uit handen gegeven op het eigen Anfield. Sunderland knokte zich in de laatste tien minuten terug van een 2-0 achterstand, nota bene toen het grootste deel van de fans het stadion uit protest had verlaten.

Liverpool - Sunderland 2-2
Bij Liverpool had Simon Mignolet een basisplek, Christian Benteke moest genoegen nemen met een plekje op de bank. Roberto Firmino leek de grote man te worden op Anfield. Na een uur spelen opende hij de score en zo'n tien minuten later bediende de Braziliaanse spelmaker Adam Lallana voor de 2-0 tegen Sunderland, dat zich in de slotfase echter terugknokte uit geslagen positie.

Adam Johnson verschalkte de weifelende Simon Mignolet met het eerste de beste schot op doel, waarna Jermain Defoe even voor tijd het bezoekersvak deed ontploffen met de 2-2. Op dat moment stond het leeuwendeel van de Liverpool-fans al buiten. Uit protest tegen de hoge ticketprijzen (77 euro voor een kaartje op de verbouwde hoofdtribune), verlieten de supporters de tribunes in de 77e minuut.

Zonder de steun van de eigen achterban wist Liverpool de drie punten dus niet over de streep te trekken. Jürgen Klopp zat overigens niet op de bank door een mogelijke blindedarmontsteking.

Tottenham - Watford 1-0
De Tottenham-Belgen hebben weer een uitstekende zaak gedaan in het klassement. Een zuinige zege tegen Watford was genoeg om over Manchester City naar de tweede plaats te springen. Het enige doelpunt van de match viel na een knappe solo van Dembélé en een ditto assist van Alli. Trippier was de afwerker van dienst.

Newcastle United - West Bromwich Albion 1-0
Newcastle United weet sinds zaterdag weer wat winnen is. West Bromwich Albion werd zaterdagmiddag met pijn en moeite verslagen door de degradatiekandidaat. Oud-aanvaller van Anderlecht Aleksandar Mitrovic was verantwoordelijk voor de enige treffer van de middag.

Stoke City - Everton 0-3
Romelu Lukaku en co hadden tijdens de rust al de schaapjes op het droge. De Rode Duivel zelf opende de score met een strafschop en nog voor de pauze stond de 0-3 op het bord na treffers van Coleman en Lennon. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer en zo bleef het 0-3.

Overige uitslagen Premier League:
Manchester City – Leicester City 1-3
Aston Villa – Norwich City 2-0
Swansea City – Crystal Palace 1-1