Genkse huurlingen staan tegenover elkaar: Zaterdag even geen vrienden

Genkse huurlingen staan tegenover elkaar: "Zaterdag even geen vrienden"

06-02-2016 15:26

Siebe Schrijvers en Leandro Trossard deelden tijdens de voorbereidingen op dit seizoen de kleedkamer. Ondertussen weken de twee spelers van KRC Genk uit. Schrijvers zit bij Waasland-Beveren terwijl Trossard bij OH Leuven het mooie weer maakt. 

Schrijvers en Trossard kunnen het goed met elkaar vinden, maar dit weekend staan zij tegenover elkaar. Van vriendschap is er tijdens de wedstrijd geen sprake. "We waren goeie kameraden bij Genk. We gingen ook steeds samen van school naar training. Leuke tijden. We zijn allebei nog jong en toch staan we tegenover elkaar in eerste klasse. Dat is toch mooi, niet? Maar zaterdag zijn we even, 90 minuten lang, geen vrienden", geeft Trossard aan in Het Belang van Limburg.

Peter Maes had Trossard tijdens de wintermercato graag terug willen verwelkomen. Maar dat zal pas voor volgend seizoen zijn. "Natuurlijk. Ik ben altijd Genk-supporter geweest. Als kind had ik er een abonnement. Ik heb er ook 2,5 jaar gespeeld voor ik uitgeleend werd. Tijdens die uitleenbeurten heb ik veel progressie gemaakt. Ik ben ook volwassen geworden. Ik voel me stilaan klaar voor mijn volgende doel. En dat is een basisspeler worden bij Genk."