Bailey is aangepast aan Maes: Aanvankelijk had ik het moeilijk met zijn aanpak

Bailey is aangepast aan Maes: "Aanvankelijk had ik het moeilijk met zijn aanpak"

06-02-2016 09:57

Leon Bailey werd met veel tromgeroffel naar België gehaald. KRC Genk stelde het achttienjarige talent voor als 'de meest gewilde belofte ter wereld'. De Jamaicaan kon al imponeren, maar wist die status toch nog niet helemaal te bevestigen.

De flankaanvaller voelt dat hij na zes maanden bij Genk al veel vooruitgang heeft geboekt. "Absoluut. Ik heb vooral geleerd om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn", klinkt het in Het Belang van Limburg. "Ik denk nu ook veel sneller als ik op het veld sta."

"Mijn beweging zonder bal is er fel op vooruitgegaan. Toen ik hier pas aankwam, had ik niet zoveel ervaring. Ik was het in de jeugdreeksen gewoon dat ze me de bal in de voeten speelden en dat ik er maar iets mee moest doen. Nu creëer ik eerst de ruimte voor mezelf. Daardoor kan ik mijn snelheid beter uitspelen."

Zijn vooruitgang heeft hij deels te denken aan Peter Maes. "Weet je, aanvankelijk had ik het niet gemakkelijk met de directe aanpak van de coach. Hij zit er heel kort op. Ik heb wel altijd zijn instructies gevolgd omdat ik weet dat hij er is om mij beter te maken. Intussen weet ik perfect wat hij van mij verwacht."