Barcelona heeft oogje op Spaanse sensatie van 34: Hij is een schat

Barcelona heeft oogje op Spaanse sensatie van 34: "Hij is een schat"

30-11-2015 10:44

Athletic de Bilbao is bang dat het aanvaller Aritz Aduriz kwijtraakt aan FC Barcelona, dat volgens diverse media op zoek gaat naar een nieuwe, gelouterde aanvaller. De 34-jarige Aduriz zou één van de kandidaten zijn.

Na zijn hattrick tegen Rayo Vallecano staat de teller van Aduriz dit seizoen al op twintig doelpunten. Tienmaal was hij trefzeker in de Primera Division, viermaal in het bekertoernooi en zes keer in de Europa League. En daarmee heeft hij de interesse gewekt van Barça. "We hopen dat Barcelona Aduriz niet gaat kopen, omdat hij de verpersoonlijking is van onze manier van spelen", aldus Ernesto Valverde, coach van Athletic, op de persconferentie.

"We hebben het geluk dat we Aduriz in ons team hebben. Hij wordt elk jaar maar beter en beter", vervolgt Valverde. "Hij gelooft optimaal in zijn eigen kunnen, heeft een fantastisch karakter en is een ware schat voor ons." Bij Barcelona zou Aduriz als back-up voor Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar kunnen dienen. Barça zoekt namelijk een nieuwe aanvaller na het vertrek van Pedro, afgelopen zomer.